VISES - Valorisation de l’Impact Social de l’Entrepreneuriat Social

Home

 • Zes videofilmpjes als “getuigenissen”

  Wij hebben zes videofilmpjes gemaakt, waarin enkele resultaten an de evaluatie van de sociale impact door de bedrijven worden voorgesteld. Binnen het VISES-project komen 21 partners uit Frankrijk en België samen om te belichten wat sociale en solidaire ondernemingen kunnen betekenen voor (...)
 • De maatschappelijke impact evalueren : Waarom ? Hoe ?

  Dankzij 200 deelnemers hebben deze dag het echte succes ! Afgelopen 23 november waren jullie met meer dan 200 personen, met diverse profielen en van verschillende nationaliteiten : onderzoekers, wetenschappers, spelers van de sociale en solidaire economie (SSE), federaties uit zowel België en (...)
 • Ons Pleidooi

  De kwestie “maatschappelijk impact” is één van de voornaamste bezorgdheden van bedrijven uit de SSE. Evalueren is niet nieuw. Het onderwerp van de evaluaties is echter veranderd doorheen de jaren. De stakeholders zijn niet meer zozeer geïnteresseerd in informatie, een rechtvaardiging van de (...)
 • Ons Eerst Thematisch Schrift

  We hebben het genoegen u te melden dat het 1ste Thematisch Schrift van het VISES-project verschenen is. Het thema van dit schrift is “Observatie van de Sociale en Solidaire Economie, op naar nieuwe uitdagingen - Analyse van het bestaande op het grensoverschrijdend grondgebied regio’s Hauts (...)
 • Het VISES project in het kort

  Het VISES-project zal, gedurende 4 jaar, door 21 partners uitgevoerd worden. Het project heeft als doel wat sociale ondernemingen teweerbrengen voor de lokale dynamiek en het welzijn van de bewoners in de streek aan het licht te (...)
Icone newsletter

Suscribe to our Newsletter

You’ll receive the last news of the VISES project